dimecres, 26 de maig del 2010

Almogàvers

Almogàvers, el joc de rol èpic medieval, fou publicat per Joc Internacional el 1995. El llibre presenta algunes errades de maquetació i correcció lleus, que en cap cas no són justificables, tot i que tampoc impedeix gaudir del producte.

Almogàvers és un joc de rol dels que podríem anomenar de segona generació (on s’hi inclouen la majoria de jocs de rol). Tot i que les úniques situacions tàctiques són les combat el manual dóna molta informació i importància a d’altres situacions i conflictes. Els jugadors (llevat d’un que actua com a director de joc) interpreten almogàvers en les seves aventures a orient combinant el rigor històric amb alguns elements màgics i llegendaris.



El sistema de joc gira al voltant d'una taula on es creuen el resultat d'un dau de vint cares amb el nivell d'habilitat del personatge. El joc inclou un detallat sistema de combat i sistema de màgia basat en rituals i energies (còsmica, elemental, lluminosa...), en principi només destinat als antagonistes dels jugadors.



Se'ns presenta en format de manual de 21x30 cm en tapa dura i 128 pàgines repartides de la següent manera.

Introducció i història: 7 pàgines
Creació de personatges: 24 pàgines
Sistema de joc: 12 pàgines
Combat: 27 pàgines
Màgia: 35 pàgines
Aventures: 13 pàgines
Bestiari i PNJ: 7 pàgines



El joc fa anys que està descatalogat, però encara es pot trobar en algunes botigues online.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada