divendres, 29 de maig del 2009

Lingo

Lingo, un concurs de televisió presentat per Ramoncín, fou emès per la 2 de TVE entre el 93 i el 96 amb una audiència més que remarcable. El 1994 Gameline va publicar la versió del concurs en forma de joc de tauler, i en català, fet prou curiós, donat que el programa era en castellà.

La caixa que conté el joc mesura 38x27 cm. Com veieu l’adhesiu té un accent capbussat! A l’interior hi ha un llibret amb les regles i les paraules en joc, 2 bolígrafs, 2 daus, 2 taulers, 60 fitxes i 2 quaderns d’anotació.




Es tracta joc combina l’atzar en forma de tauler i fitxes i el joc de paraules mitjançant anagrames. Dos jugadors (o dos equips) cerquen formar un lingo, 5 fitxes en línia en el tauler. Les fitxes es treuen d’una bossa després d’haver encertat una paraula, si la falles es passa el torn.





Es tria a l’atzar una paraula de cinc lletres d’una de les seixanta taules que s’inclouen en el llibret. El jugador 2 n’escriu la primera lletra i l’objectiu del jugador 1 serà encertar-la en cinc intents. Cada vegada que escriu una paraula (sempre de cinc lletres) el jugador 2 li ha d’assenyalar les lletres correctes i aquelles que conté la paraula, però en una posició incorrecta.



El joc, ara mateix, està descatalogat i és totalment il·localitzable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada