dilluns, 17 de gener del 2011

11 de setembre. Setge 1714

11 de setembre. Setge 1714 és un joc d'estratègia publicat per Catimperium el 2008.

Es presenta en caixa de 28,5x39x5,3cm. Al seu interior hi trobem un tauler de joc de 80x60, més de 200 figures de plàstic, 5 daus, 25 cartes d'esdeveniments, llibret de normes i un llibre de regal de la col·lecció "Episodis de la història".


L'objectiu del joc es reproduir el setge de Barcelona. Un jugador controla l'exèrcit de les Dues Corones (França i Espanya) i l'altre comanda l'exèrcit català que defensava la Ciutat Comtal. La partida està dividida en una sèrie de torns, on els jugadors s'alternen en el moviment de les seves unitats tot atacant l'enemic, amb l'objectiu de derrotar les forces del contrincant i controlar el màxim d'espais estratègics. La resolució és a l'atzar modificat per la potència i quantitat d'unitats. Les cartes afegeixen esdeveniments a l'atzar.


El joc intenta compaginar recreació història, estratègia i senzillesa, el que fa que quedi pobre en alguns aspectes. La conducció de les tropes de les dues corones és rutinària i fins a estadis avançats del joc no comença a ser interessant. Les cartes d'esdeveniments afegeixen noves perspectives que n'augmenten la rejugabilitat.


El joc està disponible a botigues especialitzades i a la pàgina dels editors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada