dilluns, 24 d’agost del 2009

Aquelarre

Aquelarre el joc de rol demoníac medieval fou publicat el 1992 per Joc Internacional. L’original el va publicar la mateixa editorial en castellà el 1990. L’edició del llibre presenta algunes deficiències injustificables, com fragments clarament sense corregir (amb errades de traducció i errades tipogràfiques), i fins i tot algun paràgraf desaparegut.

Aquelarre és un joc de rol del que podríem anomenar de segona generació (on s’hi inclouen la majoria de jocs de rol). Tot i que les úniques situacions tàctiques són les combat el manual dóna molta informació i importància a d’altres situacions i conflictes. Els jugadors (llevat d’un que actua com a director de joc) interpreten habitants d’un món medieval on les seves creences són certes, o sigui, existeix la màgia, els éssers demoníacs...




El sistema de joc és gairebé un calc del sistema de Chaosium (editorial anglesa encara en actiu) que es basa en habilitats percentuals i tirades en dos daus de deu (un representant les unitats i l’altre les desenes). És un sistema senzill, fàcil d’aprendre. El joc incorpora un parell de regles noves, com la sort o el binomi racionalitat i irracionalitat (vinculat a la religió i la màgia) i un sistema de màgia basat en pocions, talismans, ungüents, malediccions i invocacions.




Se'ns presenta en format de manual de 21x30 cm en tapa dura i 104 pàgines repartides de la següent manera.

Introducció: 2 pàgines
Creació de personatges: 11 pàgines
Sistema de joc: 6 pàgines
Combat: 8 pàgines
Màgia: 11 pàgines
Bestiari: 16 pàgines
La vida a l’edat mitjana: 8 pàgines
Apèndix: 14 pàgines
Mòduls: 20 pàgines



El joc fa anys que està descatalogat, però encara es pot trobar en algunes botigues online.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada