dimarts, 21 d’abril del 2009

El Senyor dels Anells

El Senyor dels Anells, el joc de rol de la Terra Mitjana fou el primer joc de rol editat en català, publicat per Joc Internacional a finals del 92. La traducció fou responsabilitat de Dolors Udina traductora del Silmaríl·lion i d'altres obres de Tolkien. L'original MERP (Middle-earth role playing) fou publicat per ICE el 1984.



El Senyor dels Anells és un joc de rol "tradicional", on les úniques situacions tàctiques són les de combat. El jugadors interpreten a herois vivint aventures, llevat d'un que actua com a director de joc. No es un joc sobre la trilogia, sinó un joc ambientat en el món creat per Tolkien.

El sistema de joc és una simplificació del Rolemaster, que es basa en tirades de dos daus de deu cares, un representant les desenes i un altre les unitats, i la consulta del resultat en diverses taules. No es tracta d'un sistema excessivament complicat, però la quantitat de taules pot fer-lo ferragós sinó es fan servir amb agilitat.



Se'ns presenta en format de manual de 21x30 cm en tapa dura i 210 pàgines repartides de la següent manera.

Introducció als jocs de rol: 15 pàgines
Regles i guies de joc: 75 pàgines
Races i criatures: 22 pàgines
Escenari inicial: 37 pàgines
Taules, fitxes i plànols: 50 pàgines



El joc fa anys que està descatalogat, però encara es pot trobar en algunes botigues online.

6 comentaris:

  1. I pel que recordo (ja fa molts anys...) un dels més mal traduïts? (al català)

    ResponElimina
  2. No el recordo pas mal traduït (sí que fa molts anys), potser va patir la síndrome Dallas a TV3. Tots ja havíem llegit el joc en castellà i a més era la primera lectura d'aquesta mena en català.
    Amb el llibre passa tres quarts del mateix, qui la llegit primer en castellà diu que gambús no li agrada i a la inversa passa el mateix amb trancos.

    ResponElimina
  3. Serà per la meva ignoràcia...però no és que el Rolemaster és una complicació del SdA, en compte de l'inrevés?

    ResponElimina
  4. No pas, el Rolemaster és del 80 i el MERP del 84

    ResponElimina
  5. I caldria afegir-hi la Crida de Cthulhu, també de Joc Internacional. No en tinc imatges per cedir-vos perquè el volum es va perdre, ho lamento.

    ResponElimina
  6. Tranquil que jo sí que el tinc :) Quan tingui temps i ganes en penjaré el corresponent comentari.

    ResponElimina